Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Uleiul de motor mineral vs. uleiul de motor sintetic

03/08/2017
Uleiul de motor mineral vs. uleiul de motor sintetic
Schimbarea in mod constant a uleiului de motor este esentiala pentru buna functionare a motorului. Uleiul de motor trebuie sa fie suficient de lichid pentru a permite miscarea diferitelor piese din interiorul motorului, dar suficient de vascos pentru a-si mentine proprietatile. Acesta se poate achizitiona cu usurinta ori de un la un service auto specializat, ori de la un magazin online de piese auto.

Uleiul de motor mineral
Se numeste astfel deoarece el este extras din petrol si este compus din substante alcaline. Acesta are avantajul de a fi usor de obtinut si este mult mai ieftin decat uleiul de motor sintetic sau cel semi-sintetic.
Uleiul de motor mineral devine destul de vascos la temperaturi scazute, motiv pentru care isi pierde eficienta, ingreunand miscarea pieselor din motor. Din cauza acestui lucru motorul va porni mult mai greu si va ajunge la temperatura optima de functionare intr-un timp cat mai lung.
 
Uleiul de motor sintetic
Uleiul de motor sintetic este obtinut prin sintetizarea unor substante chimice. Acesta este special conceput pentru a mentine un nivel optim de vascozitate atat la temperaturi scazute, cat si la cele ridicate. Mai mult, uleiul de motor sintetic are deja aditivi adaugati pentru a asigura performanta maxima a motorului.
Uleiul de motor sintetic se degradeaza mult mai putin de-a lungul duratei sale de viata. Acest lucru ii permite sa ofere aproximativ aceeasi protectie pieselor motorului din momentul introducerii lui, pana cand este schimbat.






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙