Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Schimbarea uleiului de motor

08/05/2017
Schimbarea uleiului de motor
      Una dintre modalitatile optime de a-i asigura masinii tale o functionare excelenta este schimbarea uleiului de motor in mod regulat, conform instructiunilor producatorului. Schimbarea uleiului poate devein o greseala destul de frecventa deoarece multi soferi fie nu cunosc, fie ignora recomandaarile producatorului. Cei mai multi constructori recomanda pentru schimbarea uleiului de motor un interval de 1 an sau tot la parcurgerea a 15.000 km.

    Uleiul lubrifiaza piesele mobile ale motorului si impedica contactul metal pe metal, micsorand frecarea si eliminand incalzirea excesiva. Toate acestea la un loc permit o mai buna eficacitate a combustibilului si o reducere a emisiilor de gaze poluante, uleiul de motor avand ca si rol inlaturarea murdariei, a aschiilor metalice si altor impuritati din motor.
 
Ce se intampla daca schimbare uleiului de motor nu se face la timp?
       Uleiul de motor are o viata limitata de timp – dupa un anumit interval de timp acesta incepe sa-si piarda calitatile de lubrifiere si se carbonizeaza (devine ulei ars). Atunci cand se intampla acest lucru, motorul se contamineaza cu depuneri de carbune care scurteaza in mod semnificativ viata motorului.
        Daca schimbul de ulei nu se realizeaza, depunerile de carbune incep sa obtureze filtrul de ulei sis a reduca furnizarea de ulei, cauzand marirea frictiunii. Din acest motiv, motorul incepe sa se uzeze mult mai repede.
 
     Pentru performante optime ale motorului, eficienta combustibilului si pentru reducerea emisiilor de gaze poluante, este indicata doar folosirea uleiului recomandat in manualul masinii. Unii producatori avertizeaza ca nu trebuie folosite uleiurile cu aditivi. Odata cu schimbarea uleiului, trebuie inlocuit si filtrul de ulei deoarece acesta aduna in permanenta impuritatile reziduale (combustie, pilitura de uzura). Este recomandata achizitionarea de ulei pentru masina sau filtru de ulei de  la distribuitori autorizati, care sa va ofere calitatea dorita si un pret accesibil.






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙