Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Evolutia brandului Volkwagen

10/05/2018
Evolutia brandului Volkwagen
Brandul Volkswagen a luat nastere din dorinta lui Adolf Hitler, care voia sa creeze un automobil disponibil maselor, deoarece in acea perioada masinile erau considerate un lux. Asadar, in anul 1937 a fost infintata ”Societatea pregatitoare a Volkwagen german, cu raspundere limitata.” In acest fel a inceăput si istoria faimosul Beetle, numita si masina poporului si care a fost creata de un designer pe nume Ferdinand Porche.

Germanii aveau un program special prin care fiecare cetatean aduna bani pentru achizitionarea acestei masini. Toti banii economisiti au fost furati deoarece a izbucnit cel de-al doilea Razboi Mondiar, care a aschimbat prioritatile conducatorului german.

Masina era accesibila tuturor din punct de vedere economic deoarece aceasta avea un pret mic de achizitie si de intretinere. Pentru fabricarea acestei masinii, germanii au adus pana la 7 milionane de muncitori straini, deoarece exista o reticenta in ceea ce priveste trimiterea femeilor la munca. In timpul razboiului fabrica a oprit productia de automobile si a inceput productia de armament. In fabrica munceau strainii si prizonierii, care proveneau din lagarele de concentrare si care erau tratati diferit in functie de statutul rasial.

In anul 1945, britanici au preluat fabrica Volkswagen, incepand productia in amsa a acestor masini. In urma mai multor esecuri, abia in anul 1948 firma a reusit sa aiba succes cand aceasta a devenit un simbol economic.

In urma faimosului model Beetle a aparut in anul 1974 celebrul model Golf, gandit de Giorgeto Giugiaro. Acesta a vut un succes imediat deoarece avea un design atractiv, un motor imbunatatit si era gandita pentru masa, la fel ca si Beetle. Modelul Golf este cel mai vandut de compania Volkswagen, fiind printre cele mai populare maisni din lume.

Pornind de la ideea de masina accesibila, brandul Volkwagen si-a pastrat aceasta ideologie, iar in ziua de azi masinile produse de ei sunt cele mai intalnite deoarece au preturi avantajoase si piesele de schimb se gasesc foarte usor. In prezent, compania Volkswagen AG detine brandurile Seat, Skoda, Bugatti,Bentley si Lambourghini.

La noi gasesti o gama diversificata de piese auto online vw originale pentru ca tu sa calatoresti in siguranta cu masina ta.
 






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙