Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Cutia de viteze manuala vs. automata

05/10/2017
Cutia de viteze manuala vs. automata

Inainte de a achizitiona o masina noua trebuie sa luam in calcul mai multe aspecte, de la pretul si calitatea autoturismului pana la transmisia potrivita. Cutia de viteze este o componenta importanta a sistemului de transmisie al masinii, ea fiind cea care pune in miscare rotile, prin transferul de putere pe care il realizeaza dinspre motor catre roti. Din acest motiv, magazinul online de piese auto Alex&Bea Auto Group va prezinta caracteristicile pentru cele doua tipuri de cutii de viteze: manuala si automata.


 
Caracteristicile cutiei de viteze manuale
Consum redus de combustibil
In comparatie cu cutiile automate mai vechi, consumul de combustibil este mult mai mic la un autoturism care are cutie de viteze manuala.

Pretul de achizitie al masinii mai mic
Toate masinile sunt echipate standard cu cutie de viteze manuala, lucru care inseamna ca nu trebuie sa platim in plus pentru aceasta dotare, ca in cazul cutiilor automate.

Costuri mici de intretinere
Este important de precizat faptul ca repararea unei cutii manuale se face mult mai usor decat pentru o cutie automata, motiv pentru care costurile pentru reparatii si intretinere sunt mult mai mici.
 
Caracteristicile cutiei de viteze automate
Confort asigurat
Nu numai ca permite un control mai bun datorita faptului ca nu trebuie sa schimbam constant vitezele, dar cutia automata face ca experienta sofatului sa fie mai confortabila si mai placuta.

Utilizare usoara
Cutia de viteze automata este usor de folosit chiar si pentru cei incepatori, deoarece pentru utilizarea ei nu trebuie decat sa treci schimbatorul de viteze in pozitia D.

Faciliteaza plecarea din rampa
Masinile care au cutie de viteze automata permit pornirea din rampa fara ca motorul sa se opreasca, asa cum se intampla, de obicei, la cutiile de viteze manuale.






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙