Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Alegerea farurilor pentru masina: halogen, xenon sau LED?

08/02/2017
Alegerea farurilor pentru masina: halogen, xenon sau LED?
Iluminarea autovehiculului este esentiala pentru a sofa in conditii maxime de siguranta. Daca sistemul e iluminare al masinii nu este intretinut corect si reglat corespunzator, va puteti pune in pericol atat viata dvs, a pasagerilor si a celor participanti la trafic.
Exista o multime de tipuri de becuri auto pe piata., de aceea e important sa stii cu ce tipuri becuri este dotata masina ta, pentru a le putea cumpara pe cele potrivite, atat la nevoie cat si pentru rezerva. Dupa modul de utilizare, becurile sunt pentru faruri, becuri pentru ceata sau becuri auxiliare, iar in functie de modalitatea de iluminare, becurile pot fi becuri cu halogen, becuri XENON sau becuri LED.
 
Farurile cu halogen
            Aceste tipuri de bec se numesc generic “cu halogen” datorita gazului prezent in interiorul capsule de sticla a becului propriu-zis. Becurile cu halogen ofera un raport pret-calitate avantajos, sunt ieftine si usor de intretinut, fiind si accesibile oricui pentru ca se gasesc in orice loc.
            Exista foarte multe marci si tipuri de becuri (Philips, Osram, Bottari etc.), in mod evident constructia acestora fiind standardizata, pentru a se putea potrivi becul respective la tipul de far caruia ii este destinat. Standardizarile sunt bine cunoscute, becurile fiind denumite generic H1, H3, H4, H7 etc., in asa fel incat sa fie usor pentru oricine sa aleaga becul care ii trebuie.
 
Farurile cu xenon
         In general, masinile noi sunt cele care au in dotare faruri cu xenon pentru ca ofera o cantitate superioara de lumina pe timp de noapte si in conditii meteo nefavorabile,  datorate unui sistem de autonivelare care regleaza automat fascicolul de lumina in functie de incarcarea autoturismului.
            Tehnologia  xenon are o lumina mai puternica si un consum energetic mai mic, in comparatie cu cea cu halogen, astfel este utila in a economisi peste 25% din energia consumata in cazul clasicelor becuri cu halogen.
 
Farurile cu LED
            Becurile cu LED reprezinta varianta moderna a becurilor cu halogern si xenon. Multe masini moderne au acum lumini cu LED, inclusiv la stopuri, iar multe modele chiar si din clasa accesbila, vin din fabrica cu LED-uri. In momentul de fata, aceasta tehnologie este cea mai avantajoasa deoarece nu consuma atat de multa energie ca si celelalte becuri si ofera o vizibilitate buna pe timp de noapte, avand posibilitatea de a concentra fascicolul de lumina.
            Iluminarea este aproape instantanee si la putere maxima, adica LED-urile de aprind cu 0,3 secunde mai repede decat becurile obisnuite, nu afuma oglinda farului si nu obstructioneaza vederea.
 
Daca ai nevoie de becuri auto in Cluj, le poti cumpara atat din benzinarii, cat si din supermaketuri, insa noi iti recomandam sa le achizitionezi online de la un magazin specializat. Un astfel de magaizn online este si Alex & Bea Group, ce ofera o gama larga de piese si accesorii auto pentru diverse marci de masini.






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙